Publicat la: 02.12.2019. 20:15 / 502 views

ZIUA NAȚIONALĂ, FĂRĂ DISCURSURI LA BUZĂU ÎN PREMIERĂ, OFICIALII NU S-AU MAI ADRESAT PUBLICULUI

Manifestările de Ziua Națională, organizate pe Calea Eroilor, au adus și o premieră la Buzău. Autoritățile prezente în tribuna oficială nu au mai susținut discursuri, așa cum s-a întâmplat în fiecare an. A lipsit și momentul depunerii de coroane. Mii de buzoieni au sărbătorit ieri ziua de 1 Decembrie, pe Calea Eroilor.

  Still1202_00005  Still1202_00004
După oficierea unei scurte slujbe religioase, Corala Seminarului Teologic a oferit unul dintre momentele programate la festivitatea de ieri, înainte de mult așteptata paradă militară.

De obicei, defilarea era precedată de discursuri din partea reprezentanților administrației locale, fapt care nu s-a mai întâmplat ieri. Înainte de paradă, autoritățile au premiat câștigătorii tradiționalului concurs de istorie organizat de Fundația “Mareșal Averescu”.

Șase sute de militari au defilat apoi pe Calea Eroilor, urmați de o parte din tehnica aflată în dotarea Diviziei 2 “Infanterie Getica” și de autospeciale ale M.A.I.  

Cei mai mici dintre participanți au fost și cei mai încântați de paradă.

Defilarea a fost completată de formațiile de avioane militare care au survolat Calea Eroilor, pentru ca apoi unele dintre aeronave să zboare către Capitală, unde au participat și la parada de la Arcul de Triumf.

Mii de buzoieni au ales să petreacă de Ziua Națională, pe Calea Eroilor.

Parada din acest an a durat 20 de minute.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!