Publicat la: 25.10.2017. 18:30 / 1.539 views

ZIUA ARMATEI, SĂRBĂTORITĂ ŞI LA BUZĂU. CEREMONIAL MILITAR, DEFILARE ŞI RETRAGERE CU TORŢE

Ziua Armatei Române a fost marcata de Garnizoana Buzău în faţa monumentului Regimentului 48 Infanterie, din Parcul Eroilor. Cadre militare şi oficiali ai autorităţilor locale au cinstit memoria soldaţilor care au căzut pe front pentru patrie.

ziua armatei 7Peste o sută de  buzoieni au ţinut să fie prezenţi la Monumentul Regimentului 48 Infanterie pentru a sărbători Ziua Armatei Române. Manifestaţiile au început cu un Te Deum urmat de o scurta alocuţiune a comandantului Diviziei 2 Getica şi de o depunere de coroane. Epilogul festivităţilor a constat din defilarea Gărzii de Onoare pe acordurile muzicii fanfarei militare a Garnizoanei Buzău

Militari români din toată ţara şi din toate teatrele de operaţii sărbătoresc astăzi  Ziua Armatei României prin organizarea unei ceremonii militare dar şi a unor activităţi culturale sau sportive.

La Buzău, evenimentul a continuat cu o sesiune gastronomică în cadrul căreia Garnizoana Buzău a oferit mai multe sute de porţii de fasole cetăţenilor. Ora 19.30 a consemnat ceremonia de retragere cu torţe, pe traseul Piaţa Dacia, Aleea Trandafirilor, Bulevardul Unirii, Garnizoană.

Ziua Armatei Române sărbătoreşte eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţie străină, în urma bătăliei de la Carei. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!