Zi agitată la sediul BEJ Buzău, la 3 zile după alegeri. Voturi renumărate în Balta Albă și alte două comune!

Zi agitată la sediul BEJ Buzău, la 3 zile după alegeri. Voturi renumărate în Balta Albă și alte două comune!

A fost forfotă astăzi, la sediul Biroului Electoral Județean Buzău. Chiar dacă au trecut trei zile de la data alegerilor, rezultatul votului în trei comune din Buzău a  fost contestat, fiind reclamate nereguli atât în timpul votării, cât și al numărării voturilor, după închiderea secțiilor.

Una dintre comunele din județ unde s-au reclamat nereguli la vot este Balta Albă. 4 membri ai secției de votare din localitatea Amara au depus o contestație la Biroul Electoral Județean, în care au sesizat o serie de probleme apărute în timpul și după încheierea votului.

Georgian Calotă, candidat PNL pentru funcția de primar al comunei Balta Albă, este de părere că alegerile în comuna sa ar fi fost fraudate.

Totodată, Georgian Calotă  mai spune că în urnele de vot pentru funcția de primar ar fi fost descoperite mai multe buletine decât numărul alegătorilor indicat de tableta din secție.

Contestația depusă de candidatul PNL Georgian Calotă a fost acceptată, așa că în Biroul Electoral Județean s-a decis renumărarea voturilor în secția 137 Amara, procedură care s-a pus în aplicare tot astăzi, în jurul orei 14.30, cu prezența președintelui de secție, a locțiitorului acestuia dar și a tuturor membrilor.

Președintele Biroului Electoral Județean Buzău, Paraschiva Dumitru, acuză lipsa de experiență a președinților de secții, dar și a locțiitorilor acestora în numeroasele erori apărute la numărarea voturilor sau la încheierea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor la vot.

Tot astăzi, s-au renumărat voturile în secția de votare la câte o secție din Smeeni și Grebănu, fiind reclamate aspecte legate de numărarea buletinelor de vot.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și