VODEVIL DE PROST GUST

VODEVIL DE PROST GUST

BREBENEL

În Amsterdam, celebrul oraş libertin la care visează toţi exhibiţioniştii planetei să ajungă, există un parc celebru, o grădină publică de 47 hectare şi 150 de ani vechime, Vondelpark, care este considerat un adevărat rai al persoanelor cu un apetit ridicat pentru sexul în aer liber. Din anul 2008, Primăria a permis ca în incinta parcului să poată avea loc partide de sex în public. Activitatea sexuală nu este permisă non-stop. Doritorii au acest drept începând cu orele serii şi pe tot parcursul nopţii. Ca lucrurile să nu degenereze, echipe de poliţişti patrulează non-stop. Toţi vizitatorii au obligaţia de a lăsa curat spaţiul folosit. Şi chiar aşa se întâmplă. Acest parc primeşte anual peste 10 milioane de vizitatori, însă nu toţi vin pentru acest gen de turism sau pentru a experimenta. Aici există un teatru, o scenă de spectacole unde, aproape zilnic, se produc trupe rock sau pop, un cabaret, un lac peste care sunt poduri arcuite şi unde este permisă plimbarea cu barca şi mai sunt mulţi arbori seculari. Există şi multe locuri de joacă pentru copii, însă aceştia trebuie scoşi de părinţi înainte de ora 18.00.
Amsterdamul, unul dintre cele mai libertine oraşe din lume, este lăsat în urmă, este depăşit de unele posturi de televiziune de la noi şi de starletele, cu un IQ sub media copiilor din clasa zero, care îngreţoşează imaginile ce ni se servesc înainte şi după ora 18.00, când începe datul în stambă şi pusul poalelor în cap, într-o competiţie ce a devenit de mult sport naţional. Iar eroii, ohh, eroii… sunt cei la care dumneavoastră vă aşteptaţi cel mai puţin pentru că politicienii erau până mai ieri vedetele. Numai aşa se explică ieşirea intempestivă, hollywoodiană a lui Robert Turcescu, până mai ieri considerat un june-prim al jurnalismului de atitudine civic-patriotică, versiunea argeşeană a celebrei Oprah Winfrey, mai tare ca rockul lui Ştefan Bănică jr. pe scenele patriei. Acest comisar Catani de Dâmboviţa, jurnalistul incomod, intransigent şi imposibil de a-i face faţă când te aflai face to face într-o dezbatere capitală s-a dovedit a fi precum regele, gol. Asta până când individul a început să facă feţe-feţe într-un vodevil cu scenariul scris la Cotroceni şi regizat de niscai servicii secrete. Sau invers. Ca să fie credibil ofiţerul avansat de Oprea, generalul-izmenar, şi acoperit numai el ştie de cine (poate mai ştiu şi alţii) a prezentat şi nişte fluturaşi cu recompensele băneşti pentru prestaţiile sale la bara prostituţiei televizate, pentru galoanele care i-au despovărat umerii vânjoşi, împovăraţi de atâtea bătălii politico-electorale. Gurile rele spun că fluturaşii i-ar fi aparţinut Oanei Sârbu, prietena cantautorului aspirant la gloria Eurovisionului, angajată a ansamblului „Doina“ al Armatei. Deh, gura lumii!
Lecţia de prostituţie oferită gratis şi la o oră de maximă audienţă arată că anumite servicii şi locatarul (încă) de la Cotroceni nu îşi merită banii din bugetul şi aşa ciuruit şi vlăguit al statului. Vodevilurile în care juca marele actor Matei Millo, scrise de Vasile Alecsandri, erau mult mai credibile. Se pare că nu mai avem nici mari dramaturgi, nici mari actori şi nici mari regizori. Ultimul care i-a întruchipat pe toţi într-unul singur a fost celebrul şi recent dispărutul Sergiu Nicolaescu. Dacă acesta nu mai este, putea să le dea lecţii şi să-l angajeze pe actorul-cabotin, Ion Caramitru, că tot a jucat cu Oana Sârbu în Liceenii. Poate acest lucru se va întrâmpla în episodul doi, când vom fi mai bine informaţi, pe care-l aşteptăm cu nerăbdare. Aşa că, staţi pe-aproape!
Stan BREBENEL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și