Inspectorul de salubrizare. Colectare separată a deșeurilor la Buzău

Inspectorul de salubrizare. Colectare separată a deșeurilor la Buzău

Cei care nu colectează separat deșeurile menajere, vor plăti mai mult. Primăria a trimis pe teren ”Inspectorul de salubrizare”, o comisie mixtă care va verifica conținutul pubelelor. Pentru locatarii de la blocuri, va fi implementat un nou proiect, prin care vor putea fi depistați cei care nu respectă regula.

Pentru o colectare separată a deșeurilor cât mai corectă și mai eficientă la Buzău, Municipalitatea a înființat o comisie mixtă, care va controla cum respectă buzoienii această activitate.

Atunci când colectarea separată nu se face corect, buzoienii vor găsi pe pubele un afiș de la „Inspectorul de salubrizare”.

Mai mult chiar…Dacă cetățenii vor persista în a nu sorta deșeurile înainte de a le introduce în pubelele corespunzătoare, vor primi o notificare și vor fi sancționați și de Poliția Locală.

În această a doua etapă, gunoiul va fi ridicat, dar în luna respectivă tariful pentru gunoiul menajer va fi dublu.

Din luna aprilie, colectarea separată se va regăsi și în factura operatorului de salubrizare.

La blocuri problema este mai complicată pentru că, dacă unii dintre locatari nu vor colecta separat, sancțiunile se vor răsfrânge asupra întregii Asociații.

Pentru ca cei care colectează corect gunoiul menajer să nu mai suporte plăți mai mari din cauza unora dintre vecini, Primăria are deja un proiect depus spre finanțare.

Inspectorul de salubrizare și-a început deja activitatea, așa că, buzoienii vor trebui să colecteze cât mai corect deșeurile și să le separe corespunzător, pentru a nu intra în atenția celor care le inspectează gunoaiele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și