(VIDEO) Surpriză pentru elevii de la Plaiul Nucului. Cu ce au mers la ei zeci de elevi din Hasdeu

(VIDEO) Surpriză pentru elevii de la Plaiul Nucului. Cu ce au mers la ei zeci de elevi din Hasdeu

Surpriză pentru zeci de elevi de la Școala Plaiul Nucului din comuna Lopătari. În weekend, ei au fost vizitați de un grup numeros de copii de la Colegiul Hasdeu. Oaspeții nu au mers cu mâinile goale, ci cu mai multe cărți de citit și alte cadouri. Acțiunea a fost coordonată de profesoara de istorie Elena Năstăsoiu.

Campania de promovare a lecturii s-a desfășurat sâmbătă, la școala din Plaiului Nucului, acolo unde copiii localnici i-au așteptat cu brațele deschise pe elevii clasei a XI-a J, de la Colegiul Național “B.P. Hasdeu”. Pentru două ore, 32 de copii de la Hasdeu s-au transformat în mentori ai lecturii, oferindu-le elevilor de la Plaiul Nucului zeci de cărți. Darurile nu s-au oprit aici. Gazdele s-au bucurat de un laptop nou, dar și de pachete cu dulciuri specifice sărbătorilor de iarnă, cadouri asigurate prin comitetul de părinți. Micii oaspeți i-au întâmpinat pe colegii lor mai mari îmbrăcați în costume populare și cu colinde, în coordonarea profesoarei Gina Buna.

Așadar, fiecare elev hasdeian a devenit un ambasador al lecturii pentru un elev de la Școala Plaiul Nucului, dăruind cărți și explicându-le avantajele cititului.

Campania a fost apreciată și de primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, prezent la eveniment.

Acțiunea de sâmbătă a fost inițiată și coordonată de profesoara de istorie Elena Năstăsoiu de la Colegiul Național “B.P.Hasdeu”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Educatie

“Nu mai jucați ping-pong cu educația!”

24.11.21 19:45 Ultima modificare 24.11.21 19:36

Consiliul Elevilor spune stop joc! Reprezentanții școlilor din România cer autorităților să nu mai joace ping-pong cu educația și au lansat o petiție ce urmează…