VICTORIE…DE VACANȚĂ. GLORIA SE IMPUNE CU 4-2, LA TÂRGU-JIU

VICTORIE…DE VACANȚĂ. GLORIA SE IMPUNE CU 4-2, LA TÂRGU-JIU

Start excelent, în play-out, pentru Gloria. Buzoienii s-au impus clar în fața celor de la Viitorul Târgu-Jiu, o formație resemnată și cu gândul mai mult la semifinala de Cupă. Gazdele nu au trecut peste șocul ratării play-off-ului, acuzând totodată și plecarea tehnicianului Flavius Stoican. Grație victoriei de sâmbătă, Gloria scapă virtual de emoțiile retrogradării.
meci gloriaNicio emoție, pentru Gloria Buzău, în deplasarea de la Târgu-Jiu. Roș-albaștrii au câștigat en-fanfare, în fața unei echipe care acum câteva săptămâni era lidera eșalonului secund. Echipa lui Ilie Stan a știut să profite de lipsa de motivație a oltenilor, dar și de degringolada provocată de plecarea lui Flavius Stoican de la echipă.

Buzoienii au deschis scorul repede, în minutul 22, la capătul unei lovituri de colț. Centrarea a fost reluată calm de Chică-Roșă, excelent plasat la marginea careului de șase metri. La finele primului mitan, Ciprian Petre a pus latul pentru 2 la 0, după ce fusese servit excelent de Cristian Ciobanu.

Începutul actului secund a fost de bun augur tot pentru Gloria. Roș-albaștrii și-au mărit avantajul după un contraatac. Același Ciobanu a șutat, intervenția lui Roberto Bodea, goalkeeperul gazdelor, a fost deficitară, iar Ghinga a reluat simplu în poartă, din 7 metri.
Gazdele au redus din diferență din lovitură de pedeapsă, cu 20 de minute înainte de final. Buia a transformat cu fentă, păcălindu-l pe Relu Stoian.

Emoțiile, dacă au existat, s-au risipit în minutul 76, atunci când Andronic reușea să înscrie din situație 1 la 1 cu portarul Viitorului.
Cavalcada golurilor a continuat. Darius Buia, fiul fostului mare fotbalist Romică Buia, a recidivat în minutul 90, reușind să reducă din diferență. Golul a contat, însă, doar pentru statisticile unei partide controlate tactic de elevii lui Ilie Stan.

Tot sâmbătă, în Grupa B, cea din care face parte Gloria, Petrolul s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Reșița, în timp ce Concordia și Unirea Slobozia au terminat la egalitate, 1 la 1.
Etapa viitoare, Gloria Buzău va sta. Chinurile play-out-ului se vor relua peste două săptămâni pentru elevii lui Ilie Stan, atunci când buzoienii vor primi acasă pe Unirea Slobozia. (Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și