Victoria sezonului! HC Buzău învinge pe CSM București

Victoria sezonului! HC Buzău învinge pe CSM București

Scăpați de mult de grijile retrogradării, handbaliștii buzoieni găsesc, cumva, motivația de a evolua cu pedala de accelerație apăsată la maxim în orice meci. Aseară, lupii au produs surpriza sezonului, învingând detașat, 30 la 26, pe CSM București.

Victorie cu panaș, aseară, pentru HC Buzău. “Lupii” au reușit un meci de zile mari, trecând, mult mai clar decât o arată scorul, de CSM București, una din forțele campionatului. Buzoienii au făcut o primă repriză bună, mitan în care echilibrul a fost cuvântul de ordine. Trei goluri consecutive marcate de buzoieni, către finalul actului întâi, au adus avantajul pentru HC, astfel că la pauză se contura deja surpriza ! Elevii lui Pero conduceau cu 14 la 12.

În repriza secundă, handbaliștii de la Buzău și-au depășit clar condiția de outsideri. Atacul a funcționat excelent, diferența de scor mărindu-se constant, și pe fondul precipitării celor de la CSM. Cu Dumitrana într-o zi de grație, și cu o apărare agresivă, „lupii” au condus, la un moment dat și cu șapte goluri diferență, 29 la 22.

Pe final, CSM a redus proporțiile scorului, înscriind de trei ori, înainte de ultimul fluier. S-a terminat 30 la 26, un rezultat care dă speranță buzoienilor pentru un parcurs bun în Cupa României, competiție care va debuta după încheierea Ligii Naționale.

HC are asigurat locul 7 în Liga Națională, cea mai bună clasare din istoria echipei. La debutul sezonului, obiectivul stabilit de conducerea grupării a fost salvarea de la retrogradare.

Andrei Solomon

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și