La un pas de epidemie de gripă. Valuri de pacienți cu infecții respiratorii, la urgențele Spitalului Județean

La un pas de epidemie de gripă. Valuri de pacienți cu infecții respiratorii, la urgențele Spitalului Județean

Situație alarmantă, în județul Buzău! În ultima săptămână, a crescut numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii, atât în rândul adulților, dar și în rândul copiilor, fapt demonstrat de numărul mare de internări în secțiile Boli Infecțioase și Pediatrie ale Spitalului Județean Buzău.

În aceatsă dimineață, de exemplu, la secția Boli Infecțioase, nu mai erau decât trei paturi libere, restul fiind ocupate cu pacienți diagnosticați cu gripă. Medicii epidemiologi vorbesc despre o formă agresivă de gripă.
Siuația critică reiese și din numărul mare de prezentări, din ultimele zile, la secția UPU Pediatrie, acolo unde medicii de gardă și asistentele fac față cu greu valului de micuți pacienți cu afecțuni respiratorii.

În județul Buzău au fost diagnosticate, în ultima săptămână, peste 200 de cazuri clinice de gripă. Gripa are un potenţial mare de răspândire şi se transmite prin contact direct, tuse, strănut, dar şi prin contact indirect, atunci când picături ori secreţii din nas sau din gât se depun pe mâini ori pe suprafeţe. De acolo, virusul este transferat către alte persoane.

Autoritățile trag un semnal de alarmă și le transmit părinților să nu-și mai trimită copiii la școală sau grădiniță dacă au simptomele unei afecțiuni respiratorii. În egală măsură, și adulții sunt sfătuiți ca în cazul în care au simptome de gripă sau răceală, să meargă, la medicul de familie, pentru consult.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și