“VACCINANDUM” IGITUR – Peste 60%, rata de vaccinare în școlile buzoiene

“VACCINANDUM” IGITUR – Peste 60%, rata de vaccinare în școlile buzoiene

Peste 60% dintre angajații din sistemul de învățământ buzoian sunt vaccinați anti-COVID. Situația reiese din centralizarea făcută de responsabilii educației. Între timp, școlile au publicat rata de vaccinare la nivelul unității.

Mai multe unități de învățământ din Buzău au anunțat, pe site-urile oficiale, ratele de vaccinare în rândul cadrelor didactice și personalului auxiliar. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean a publicat procentul în ceea ce privește situația vaccinării, acesta fiind unul ridicat.

Astfel, la Colegiul Hasdeu, peste 80% din cei 96 de angajați au fost vaccinați, cea mai mare pondere fiind în dreptul cadrelor didactice. La Liceul de Meserii și Servicii și la Școala nr. 11 din Buzău, rata de vaccinare este de 78%, în timp ce la Liceul Marghiloman și Liceul de Arte, procentul este de 69%. Alte exemple ar fi la Școala nr. 15, cu 66%, iar Școala nr. 1 din Buzău are o rată de vaccinare de 60%.

Și oficialii Inspectoratului Școlar Județean au publicat pe site-ul instituției datele legate de rata de vaccinare în rândul angajaților, fiind atins un procent de 85%.

Autoritățile buzoiene din sănătate au încurajat de la bun început angajații din educație să se vaccineze, având în vedere riscul mai ridicat de răspândire a virusului în mediul școlar. De altfel, înainte de vacanța forțată de două săptămâni, au fost înregistrate sute de cazuri de elevi și profesori infectați cu COVID.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…