‘’Uniți suntem puternici!‘’

‘’Uniți suntem puternici!‘’

Astăzi, timp de două ore, cursurile școlare au fost suspendate în majoritatea unităților de învățământ din județ. Cadrele didactice au supravegheat elevii și le-au explicat de ce au recurs la o grevă de avertisment. Dacă problemele ridicate nu vor fi rezolvate, următorul pas este greva generală.

Astăzi, între orele 11:00 – 13:00, nu s-a învățat în grădinițe, școli și licee. Cadrele didactice care au participat la protest  au tras un semnal de alarmă, nu doar în fața responsabililor din Guvern, ci și în fața părinților și elevilor, cărora le-au explicat de unde vin nemulțumirile și ce rezolvări există.

Amânarea creșterilor salariale, neacordarea procentului de 6% din PIB pentru educație, lipsa dialogului cu liderii de sindicat, sunt doar câteva dintre nemulțumirile reamintite astăzi de către profesorii din toată țara.

Din punct de vedere organizatoric, protestul profesorilor de astăzi a fost un succes, unitățile de învățământ susținând, în majoritate, greva de avertisment.

Cadrele didactice au avut parte și de susținerea elevilor, care au înțeles scopul grevei de avertisment și i-au încurajat să lupte mai departe pentru educație.

În funcție de reacțiile responsabililor din Ministerul Educației și din Guvern, sindicatele din învățământ vor decide dacă vor continua protestele, nefiind exclusă declanșarea grevei generale.  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și