Turismul culinar ia amploare în județul Buzău. Târgurile gastronomice par atractive pentru turiștii străini

Turismul culinar ia amploare în județul Buzău. Târgurile gastronomice par atractive pentru turiștii străini

România este din ce în ce mai recunoscută ca o destinație pentru turismul culinar, datorită gastronomiei ce variază semnificativ de la o regiune la alta. Buzăul este unul dintre județele cu potențial în acest domeniu, mai ales că de aici provin celebrii cârnați de Pleșcoi, babicul sau covrigii subțiri și crocanți.

Târgurile de mâncare cu specific local ar putea fi o soluție pentru atragerea turiștilor străini în județul Buzău. O demonstrează târgul de mâncare gătită lent, din comuna Berca. Aici, chiar poarta de intrare în Ținutul Buzăului, expun producători de bunătăți tradiționale și pensiuni din Ținutul Buzăului dar și din alte regiuni ale țării. 

Turiștii veniți din alte țări se declară cuceriți de mirosul și gustul produselor cu specicific local buzoian.

De promovarea atracțiilor culinare de Ținutul Buzăului se ocupă, printre alții, și Thorsten, un neamț stabilit de mulți ani în comuna Berca. Acesta organizează târguri de produse slow-food, adică mâncăruri gătite lent.

„Piața Artizanilor” este organizată într-o grădină cochetă aflată la Berca, pe drumul care duce la Vulcanii Noroioși. Turiști străini din peste zece țări, printre care Franța, Spania, Germania, Israel și Serbia au vizitat primele ediții ale târgului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și