TRIBUNA INFRACTORILOR

TRIBUNA INFRACTORILOR

Nu există eveniment important din istoria ţării noastre fără a fi aniversat în prezenţa oficialităţilor, a reprezentanţilor armatei şi ai bisericii, atât în Capitală cât şi în municipiile reşedinţă de judeţ.

BREBENELDe Ziua Naţională a României, de cea a Eroilor, a Armatei, a Revoluţiei, a Veteranilor de Război etc. se desfăşoară şi ceremonialuri militare. În afara campaniilor electorale când dai nas în nas peste tot cu „oamenii politici“, la aceste festivităţi sunt aproape nelipsiţi, înghesuindu-se într-un spaţiu restrâns, numit tribună, unde primesc onorul detaşamentelor de militari. Se înghesuie să-i vadă „boborul“ şi amentele (vezi cazul primarului de Iaşi, Nichita). Sunt toţi dintre ei demni de acest onor? După valul uriaş de „oameni politici“ cercetaţi, judecaţi şi unii condamnaţi de justiţie se pare că nimic nu ar justifica prezenţa lor în acel perimetru de onoare. Eu cred că nici o instituţie a administraţiei publice centrale şi locale nu mai e un loc de onoare.
După ultimele ceremonii organizate la Buzău am văzut că au loc anumite fenomene demne de „Dosarele X“. După festivităţile prilejuite de Ziua Armatei şi Ziua Naţională a României din anul 2014, din cei prezenţi în tribună şi gratulaţi de oştire cu însemne de cinste şi onoare, au dispărut din peisaj preşedintele CJ Cristinel Bîgiu şi prefectul Maria Buleandră, pentru fapte de corupţie, fiind anchetaţi de DNA. Adică primii doi oameni din judeţul Buzău în ierarhia administrativă. Era ceva care semăna şi cu personajele din romanul poliţist „Zece negri mititei“ scris de celebra Agatha Christie.
La evenimentul de săptămâna trecută prilejuit de Ziua Veteranilor de Război am observat că tribuna se mai rărise, iar printre notabilităţile judeţului au apărut figuri noi. Şi am mai observat ceva. Veteranii de război nu erau în tribună, unde ar fi trebuit să se afle. Erau la peluze. O rocadă se impunea.
Dar, poate că a fost mai bine aşa. Nu aveau ce să caute printre infractori. Se maculau.
În drum spre casă, pieton fiind, m-am intersectat cu alţi indivizi cu bunul simţ lipsă, mai bine zis cu efectele acţiunii lor demne de statutul de cocalar, şi m-am întrebat de ce, de exemplu, evreii sunt mult mai civilizaţi, mult mai calculaţi, mult mai dibaci în afaceri şi noi nu. Şi atunci m-am gândit că evreii practică un ritual care poate explica multe. Este vorba de tăierea prepuţului, adică circumcizia. Astfel ei nu mai gândesc cu organul de reproducere masculin, ci cu capul din dotare utilat cu creier. La noi, din ce în ce mai mulţi indivizi parcă au fost trepanaţi şi puţinul creier personal a fugit între picioare şi aşa s-ar explica faptul că se ghidează şi se conduc după organul de reproducere aflat în pantaloni. Altă explicaţie pentru grobianismul, nesimţirea, tupeul şi corupţia unor indivizi nu am găsit. Pe mulţi dintre aceştia îi aflăm ca înalţi funcţionari publici şi atunci când avem de rezolvat vreo problemă păşim sfioşi, plini de respect în birourile lor. Dincolo de masca lor de oameni civilizaţi, de spoiala de cultură aflăm, din când în când şi de multe ori prea târziu, că sunt indivizi lipsiţi de caracter, fără simţăminte umane. Cum i-a schimonosit lăcomia pe unii oameni până i-a schilodit. De la acei veterani pe care ne prefacem că-i sărbătorim trebuie să luăm drept exemplu decenţa, dârzenia, curajul şi spiritul de sacrificiu. Pentru aceste calităţi, şi nu numai, îi rog să primească onorul de la toţi cetăţenii oneşti ai ţării. Am onoarea să vă salut!
Stan BREBENEL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și