TREI ELEVI DAŢI AFARĂ DUPĂ CE AU ÎNCERCAT SĂ COPIEZE. BAC-UL A CONTINUAT AZI CU PROBA SCRISĂ LA „ROMÂNĂ”

TREI ELEVI DAŢI AFARĂ DUPĂ CE AU ÎNCERCAT SĂ COPIEZE. BAC-UL A CONTINUAT AZI CU PROBA SCRISĂ LA „ROMÂNĂ”

Odată cu prima probă scrisă a bacalaureatului au apărut şi primele probleme. Peste 100 de elevi au absentat, iar trei elevi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi că au încercat să copieze.

bacLa profilul real, elevii au avut la primul punct de rezolvat mai multe cerinte dintr-un text la prima vedere, Omul din vis de Cezar Petrescu.  

La al doilea subiect, elevii au trebuit să realizeze un eseu despre rolul unei campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos. La punctul 3 s-a cerut redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte viziunea despre lume dintr-un text poetic de Mihai Eminescu.

La iesirea din sala de examen, multi dintre elevi au spus că şi-ar fi dorit să comenteze un text din proză.

La profilul uman, la primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte pornind de la un text din „Donna Alba” de Gib Mihăescu.

La subiectul al doilea au avut de redactat un text argumentativ despre importanta activitatilor de indrumare a lecturii elevilor.

Al treilea subiect a constat în redactarea unui eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume reflectate într-un text poetic la alegere dintre dintre „Riga Crypto si lapona Enigel” de Ion Barbu, „Catre Galateea” de Nichita Stănescu şi „Flori de mucegai” de Tudor Arghezi.  

Examenul de bacalaureat continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și