TRANŞEE CA LA VERDUN, PE GLORIA. AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE REFACERE A GAZONULUI

TRANŞEE CA LA VERDUN, PE GLORIA. AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE REFACERE A GAZONULUI

Firma care a câştigat licitaţia pentru refacerea suprafeţei de joc a stadionului Gloria a demarat, deja, lucrările. Azi, gazonul arenei din Crâng era plin de tranşee, în vederea instalării unui drenaj modern. Şefii clubului buzoian susţin că noul sistem este unul ecologic, apa colectată fiind folosită ulterior, pentru udarea gazonului.

gloria transee 2Conducerea grupării buzoiene a comandat unei firme de profil din Braşov crearea unui astfel de sistem ce va colecta apa de ploaie. După instalarea drenajului, va fi schimbat integral şi gazonul.

Şefii de la Gloria spun că noul sistem de drenaj este unul comparabil cu cele de pe marile arene europene. Apa căzută pe suprafaţa de joc va fi colectată într-un bazin uriaş şi refolosită, pentru udarea gazonului. În plus, pe sub iarba de pe Gloria vor fi montate aspersoare, pentru o raţionalizare mai bună a apei.

Termenul limită impus societăţii care execută lucrările este fixat la finele lunii august. Cum gazonul din rulouri necesită şi o perioadă de acomodare, Gloria va disputa, cel mai probabil, primul meci de acasă pe alt stadion. Se preconizează că roş-albaştrii vor juca la Râmnicu Sărat, dar există şi varianta Berca.

Liga a 3-a va debuta pe 25 august, conform calendarului anunţat de FRF. Competiţia va fi formată din cinci serii a câte 16 echipe. Gloria ar putea evolua în aceeaşi serie cu Metalul Buzău şi CSM Ramnicu Sărat. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și