Tradiție și performanță. Colegiul Pedagogic, oferta educațională pentru noul an școlar

Tradiție și performanță. Colegiul Pedagogic, oferta educațională pentru noul an școlar

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău anunță, pentru anul școlar 2023 – 2024, o ofertă educațională bogată, atât pentru preșcolari și elevii de clasele I-VIII, dar și pentru liceeni. Absolvenții de clasa a VIII-a pot opta, și în acest an, pentru specializarea educatoare-învățător, specializare propusă spre desființare de către cei din conducerea învățământului românesc. Luna viitoare, instituția de învățământ de pe strada Spiru Haret va îmbrăca haine de sărbătoare.

Chiar dacă ne despart mai bine de 5 luni de începerea noului an școlar, conducerea Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău anunță că a definitivat oferta educațională pentru cursurile care încep în septembrie. Colegiul Pedagogic Buzău vine în întâmpinarea părinților și elevilor cu o ofertă bogată și în ceea ce privește cursurile la nivelul învățământului preșcolar, primar și gimnazial.

Conducerea Colegiului Național Pedagogic Buzău  are o veste bună pentru elevii de clasa a VIII-a care doresc să opteze pentru cursurile liceale ale instituției de învățământ. În programa școlară 2023 – 2024 se păstrează specializarea educator-învățător. Asta, în condițiile în care, la începutul anului, într-un proiect de lege anunțat de Ministrul Educației, Ligia Deca, se propunea spre eliminare specializarea învățător-educatoare și înlocuirea ei cu cea de educatoare-puericultor și instructor de educație extrașcolară, absolvenții putând fi încadrați doar în creșe și grădinițe.

Luna viitoare, instituția de învățământ de pe strada Spiru Haret va îmbrăca haine de sărbătoare. Colegiul Pedagogic Buzău sărbătorește 185 de ani de la înființare, moment aniversar care va fi marcat printr-o serie de manifestări.

Școală cu tradiție în formarea a zeci de generații de învățători și educatori, Colegiul Național Pedagogic Buzău poartă numele lui Spiru Haret, cel care, în cele trei mandate de ministru al Educației, a pus bazele învățământului modern românesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și