TRADIȚIE ȘI CREDINȚĂ, LA GALERIILE DE ARTĂ. EXPOZIȚIE INEDITĂ CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR PASCALE

TRADIȚIE ȘI CREDINȚĂ, LA GALERIILE DE ARTĂ. EXPOZIȚIE INEDITĂ CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR PASCALE

Expoziție inedită, la Galeriile de Artă, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Mai mulți artiști populari expun obiecte specifice perioadei, iar publicul este invitat să le admire.

expo pasti 6 expo pasti 2

Expoziția ”Tradiții și Credință” și-a deschis porțile pentru public. Centrul Județean de Cultură și Artă păstrează, astfel, obiceiul organizării de evenimente inedite, în preajma marilor sărbători.

Printre păstrătorii de tradiții care expun la Galeriile de Artă am regăsit două profesoare, care au venit cu obiecte meșteșugite cu drag, simboluri ale Sărbătorilor Pascale.

În pandemie, transmiterea tradiției meșteșugului popular a fost o piatră grea de încercare pentru profesorii care de puține ori au mai putut lucra cu elevii.

De-a lungul anilor, autoritățile județene au încercat să promoveze obiceiurile de odinioară, dar și portul popular buzoian, ori de câte ori a fost ocazia, expoziția din această perioadă fiind unul dintre evenimentele tradiționale.

Expoziția este organizată în condiții restrictive, prin respectarea regulilor de protecție anti-COVID.

Printre lucrările ce pot fi admirate se numără și obiecte realizate de Alina Ignătescu, Sandina Apostu, Camelia Bisoceanu, Maria Maura, Petru Tofan și Sandu Mușat. Programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 10.00 – 15:00.

Expoziția va fi deschisă publicului și după Sărbătorile Pascale, până pe data de 7 mai. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

‘’Măi române, românaș’’

26.11.21 19:45 Ultima modificare 26.11.21 19:10

‘’Ceata lui Ioniță’’ ne dăruiește un spectacol inedit de Ziua Națională! Diana Ioniță a pregătit alături de elevii ei o surpriză pentru a ne aduce…