TOPUL PARTIDELOR LOCALE, PE ȚARĂ. PRO ROMÂNIA, CEA MAI BUNĂ CLASARE

TOPUL PARTIDELOR LOCALE, PE ȚARĂ. PRO ROMÂNIA, CEA MAI BUNĂ CLASARE

Partidele locale își fac analiza rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare.  Așa cum s-a întâmplat la nivel național, calculele de dinaintea scrutinului au fost date peste cap iar scoruri surpriză au fost înregistrate și la Buzău. Raportat la procentul obținut la nivel national, PRO România Buzău are cea mai bună clasare.

scor psd  scor pro romania

În campania electorală, organizațiile locale au primit ținte de atins de la centru, dar și-au stabilit și targeturi interne. Toate calculele au fost date peste cap, fie că vorbim despre rezultate sub așteptări, fie de scoruri cu mult peste estimările inițiale.

Chiar dacă a câștigat alegerile pe județ, PSD a obținut un procent cu mult sub cele de la alegerile anterioare, 33,4%, organizația de la Buzău situându-se doar pe locul șase pe țară, coborând de pe podiumul cu care se obișnuise ani buni.

PNL a fost pe locul doi în județ, cu 22%, un procent nesperat, în condițiile în care liberalii buzoieni au fost într-o continuă reformă internă. Cu toate acestea, la nivel național organizația județeană a PNL se află în ultima parte a topului. 

scor alde  scor usr

Deși cu 14,4 % s-a clasat pe locul trei la nivel de județ și se situează cu mult sub procentul pe țară, USR-PLUS intră în istorie, după ce a reușit să câștige scrutinul în municipiul Buzău, oraș în care doar PSD a fost pe primul loc la alegerile de până acum. Pentru o organizație nouă, fără aleși locali, fără o campanie publică locală concentrată, filiala de la Buzău a Alianței 2020 se află în fața unui rezultat nesperat de bun.

Organizația locală cu cea mai bună clasare în raport cu rezultatul de la nivel național este PRO România Buzău, locul doi pe țară, după Brăila, fieful lui Mihai Tudose. Partidul lui Victor Ponta a obținut 11%, fiind pe poziția a patra pe județ. În campanie, candidații la europarlamentare au avut două vizite  în județul Buzău.

ALDE s-a situat abia pe locul cinci în preferințele buzoienilor, rezultatul fiind cu mult sub așteptările liderilor locali. În schimb, cu un procentaj de 6,7%, organizația de la Buzău este pe locul trei la nivel național.

(Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Tablou complicat, în Cupă

14.05.21 15:35 Ultima modificare 14.05.21 18:48

A fost stabilit țintarul Cupei României la handbal masculin, ediția 2021, competiție care se va derula pe repede înainte, într-o singură săptămână. Vor fi trei…