Publicat la: 21.04.2017. 17:59 / 2.173 views

TOP T BUZĂU, FESTIVALUL REZISTENŢEI ROCK. CARTEA VA FI LANSATĂ ÎN ACEASTĂ SEARĂ

O carte cât un festival. Astfel poate fi descrisă în doar câteva cuvinte lucrarea a cărei lansare va fi făcută în această seară în Cafeneaua Artiştilor. Este vorba despre cartea Top T Buzău Festivalul Rezistenţei Rock la care au lucrat oameni care de-a lungul timpului au luptat ca tradiţia festivalul să nu se stingă la Buzău. În volumul ce va fi lansat în această seară, iubitorii muzicii rock pot găsi interviuri ale artiştilor şi ale organizatorilor, fotografii şi afişe.

toleaTop T este cel mai vechi festival rock din România, iar începând de astăzi are şi o carte dedicată evenimenteleor care de-a lungul a trei decenii s-au desfăşurat la Buzău. Top T Buzău Festivalul Rezistenţei Rock, este o carte în care iubitorii rock-ului vor putea găsi de la interviuri ale organizatorilor şi artiştilor, până la afişele festivalului de-a lungul anilor. Lansarea cărţii va avea loc în această seară la Cafeneaua Artiştilor şi va fi urmată de un concert al trupei Altar.

Odată cu lansarea cărţii, organizatorii festivalului au anunţat şi perioada în care se va desfăşura în acest an festivalul Top T. Este vorba despre 15-17 septembrie.

Festivalul Top T a debutat în 1983 iar pe scenă au urcat atunci trupe buzoiene rock şi folk. Următoarea ediţie, din 1984, a fost tot locală. Top T dura 3-4 zile, cu câte două calupuri de trupe pe seară. Din 1985 s-a dezvoltat şi a devenit festival naţional. În plus, datorită solicitărilor mari de participare a generat pentru doi ani un alt festival paralel, STIL ROCK. Ca trupe, în acei ani, ’85-’89, au participat aproape toate marile nume ale rockului românesc. Buzăul era renumit pentru publicul său. Florian Pittis a declarat într-un interviu din 1994 că Nicu Covaci afirmase că cel mai bun public de rock l-a întâlnit în Buzău. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!