TAXELE ȘI IMPOZITELE RĂMÂN MAJORATE. SENATORUL PUFU VS. PRIMARUL TOMA, EPISODUL DOI

TAXELE ȘI IMPOZITELE RĂMÂN MAJORATE. SENATORUL PUFU VS. PRIMARUL TOMA, EPISODUL DOI

Primăria Buzău a greșit la întocmirea proiectului privind taxele și impozitele locale. O recunoaște chiar primarul Constantin Toma. Cu toate acestea, birurile rămân mai mari, pentru că vor fi făcute modificări care nu se referă la cuantumul taxelor stabilite pentru acest an. Liberalii buzoieni, care au solicitat public revocarea hotării de majorare, își mențin poziția și cer în continuare anularea deciziei.

impozit 1Primarul Constantin Toma recunoaște că proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor locale a fost întocmit cu mai multe greșeli, așa cum juriștii Prefecturii au atras atenția în mai multe adrese pe care le-au trimis către responsabilii din Palatul Comunal. Numai că aceste erori nu se referă la cuantumul sau modalitatea de calcul a noilor majorări de biruri, ci la aspecte formale, procedurale.

Prefectura s-a sesizat în legătură cu hotărârea de consiliul local de majorare a taxelor și impozielor după ce senatorul liberal Vlad Pufu a solicitat public acest lucru și le-a cerut juriștilor de la Casa Albă să dea aviz negativ proiectului aprobat. În acest sens, Prefectura le-a cerut explicații responsabililor din Primărie, care au recunoscut o parte din vină. Parlamentarul PNL solicită în continuare revocarea deciziei și lansarea unui nou proiect care să fie dezbătut public.

Liberalii au explicat cum taxele și impozitele au crescut cu 50 până la 500%, declarând că s-a aplicat greșit majorarea.

Edilul-șef rămâne pe poziție. Declară că nu va reveni asupra deciziei și amintește de criza financiară fără precedent prin care trece Primăria Buzău.

De cealaltă parte, senatorul Vlad Pufu susține că, în ciuda demersurilor pe care le-a făcut și le va face în continuare, nu crede că șefii din Palatul Comunal vor ține cont de solicitările sale.

La începutul anului, contribuabilii care au mers să-și achite dările locale au avut surpriza neplăcută să constate că taxele au crescut cu câteva zeci și chiar sute de lei, față de birurile plătite anii trecuți. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și