(UPDATE) Surse politice: Fostul prefect Carmen Ichim, candidatul PNL la fotoliul de primar al orașului Buzău

(UPDATE) Surse politice: Fostul prefect Carmen Ichim, candidatul PNL la fotoliul de primar al orașului Buzău

UPDATE

De ce ar fi o mare surpriză politică o candidatură PNL din partea fostului prefect Carmen Ichim

În general, e firesc să ții cont de familie, atunci când viața vine cu provocări importante, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. În cazul de față, revenirea în viața politică a fostei șefe de la Casa Albă, după ce a fost candidat PRO-România pe listele de la Consiliul Județean (2020), și după ce, din primăvara lui 2017, până în decembrie 2019, a deținut funcția de prefect susținut de PSD, ar fi o surpriză de proporiții, având în vedere că, în mediul politic al ultimului an, s-a vorbit destul de des despre o revenire a sa pe scena politică, în calitate de ,,actor” din partea AUR (chiar în calitate de președinte de organizației județene).

Asta pentru că fiul său, Marius Ichim, până să fie recent înregimentat în rândurile liberalilor buzoieni, unde s-a bucurat imediat de o funcție importantă (secretar general al organizației județene), a fost asumat un lider activ, pasionat pentru crezul partidului, în cadrul AUR, unde a deținut funcția de coordonator al organizației București.

Sursă foto: captură video facebook Marius Nicolae Ichim

Dovadă sunt numeroasele sale activități promovate pe pagina sa de politician de pe rețeaua facebook (pagină încă publică), atitudini care nu ar fi lăsat să se înțeleagă că tânărul Marius Ichim va îmbrățișa altă doctrină de partid.

Tocmai din aceste motive, mediul politic buzoian s-ar fi așteptat ca fostul prefect Carmen Ichim să reapară în ecuația politică la formațiunea condusă de George Simion.

6 iulie 2023
Mesaj video, susținere George Simion/Sursă: youtube Ziarul Puterea

Momentul revenirii în politică a fost amânat, apoi anulat cu privire la varianta AUR, și, iată, răsturnare de situație: fiul, Marius Ichim, apare la PNL Buzău, în februarie, iar acum, la finele lunii martie, Carmen Ichim este favorită la nominalizarea în calitate de candidat PNL la funcția de primar al municipiului Buzău.

Ce schimbări, calcule sau alte împrejurări au determinat o astfel de turnură surprinzătoare?… În condițiile în care se știe că PNL în cele mai multe dintre postări și mesaje publice aruncă săgeți grele asupra formațiunii AUR, considerând-o una de factură extremistă.

*ȘTIRE INIȚIALĂ

Cu cât se apropie momentul anunțării oficiale a candidaților pentru cele mai importante funcții administrative din județ (Consiliul Județean și Primăria Buzău), cu atât mai mult se conturează o candidatură surpriză din partea PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău. În ultima perioadă, sursele noastre politice ne-au precizat că fosta șefă de la Casa Albă, Carmen Ichim, ar fi favorită pentru această nominalizare, varianta a doua (deja mai puțin probabilă) fiind cea cu senatorul Vlad Pufu, președinte al organizației municipale a liberalilor buzoieni. De altfel, aceleași surse ne-au menționat că, azi, parlamentarul PNL ar urma să facă anunțul legat de candidatura comisarului-șef al Gărzii de Mediu Buzău, în cadrul unei ședințe interne de partid.

În urmă cu o lună, fiul acesteia, Marius Ichim a fost cooptat în echipa de conducere a PNL Buzău, primind direct funcția de secretar general al organizației județene.

Carmen Ichim a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu, în perioada 2017-2019. Atunci, Ichim a avut susținerea PSD.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 191762336_538238524223439_1965950515598894399_n.jpg

În privința candidaturii la funcția de președinte al Consiliului Județean, deocamdată PNL are o singură variantă conturată, cea a asumării din partea liderului organizației județene, fostul deputat Adrian Mocanu.

Vom reveni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și