StorhaMare dezamăgire… Gloria ratează din nou calificarea în Europa

StorhaMare dezamăgire… Gloria ratează din nou calificarea în Europa

Gloria va privi și în acest sezon din afară meciurile cupei EHF, după ce azi a remizat cu Storhamar, 26 la 26. Buzoiencele au condus cu 2 la 0, dar au fost egalate repede la 2, pe fondul unor greșeli copilărești de transmisie a balonului.

Norvegiencele au știut să rămână în joc, s-au apărat bine și au taxat fiecare greșeală a gazdelor, grație unei tranziții rapide în atac și a jocului excelent pe extreme. La polul opus, deși clar mai talentate, Stoleru și compania s-au cantonat într-un joc destul de previzibil, cu goluri marcate mai degrabă pe fondul reușitelor individuale. La pauză, buzoiencele conduceau totuși cu 3 goluri iar speranța unei calificări era încă vie.

În al doilea act al meciului, elevele lui Aurelian Roșca au alternat momentele de grație cu cele mediocre. Buzoiencele au irosit cu nonșalanță câteva situații cheie care le puteau propulsa către grupele EHF. Moroianu a ratat de două ori în situație de 1 v 1 cu portarul, la 19 -16, pentru ca oaspetele să speculeze momentul psihologic și să înscrie de 4 ori la rând fără să primească, preluând conducerea, 19 la 20.

Zeii handbalului le-au mai oferit o șansă fetelor de la Gloria, pe final de meci. Paroxismul a fost atins cu 3 minute înainte de final, atunci când buzoiencele înscriseseră de patru ori consecutiv și conduceau, cum-necum, cu 26 la 23. Din nou, precipitarea și miza meciului și-au spus însă cuvântul: 3 pase greșite pe 3 atacuri consecutive, Storhamar nu iartă iar visul se năruie. La final, doar un 26 la 26 și multe regrete. Rămâne de văzut cum vor reuși cei din staff-ul tehnic să motiveze sportivele pentru următoarele meciuri din campionat, multe dintre ele venite la Buzău tocmai pentru a juca în cupele europene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și