Publicat la: 07.02.2017. 18:37 / 878 views

SITUAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE LA BUZĂU. LIPSESC MULTE DINTRE VACCINURI

Reprezentanţii DSP Buzău au anunţat că situaţia vaccinurilor în judeţul Buzău nu este una tocmai bună. Stocul de hexavalent s-a epuizat, vaccinul ROR a fost împrumutat de la alte judeţe, iar pentru vaccinarea antihepatitică A şi B la bebeluşi, sunt probleme la Maternitatea Buzău. Medicii epidemielogi au primit promisiuni de la Ministerul Sănătăţii, că aceste stocuri vor fi refăcute, însă nu se ştie când.

vaccinare-copiiSituaţia vaccinurilor în judeţul Buzău este una îngrijorătoare. Reprezentanţii DSP au anunţat că vaccinul hexavalent nu mai este disponibil în depozitele instituţiei, ci doar la câţiva medici de familie. Vaccinul hexavalent trebuie să fie administrat copiilor la două, patru şi 11 luni. Acesta este important pentru că ajută la prevenirea a şase boli: hepatită B, poliomielită, difterie, tetanos, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecții respiratorii.

Şi în ceea ce priveşte vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei şi a oreionului sunt probleme. Direcţia de Sănătate Publică a fost nevoită să împrumute serul imunologic de la alte judeţe.

Mai mult decât atât, şi la vaccinarea antihepatitică a bebeluşilor este posibil să fie probleme, mai ales că în Maternitatea Buzău nu mai sunt multe doze, iar unul dintre vaccinuri nu se va mai produce până în anul 2018.

Reprezentanţii DSP au primit asigurări de la Ministerul Sănătăţii că aceste doze de vaccin vor ajunge în depozite, însă nu se ştie cu exactitate când. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!