Situație critică din cauza secetei. Locuitorii unui sat din Merei au primit apă cu cisterna

Situație critică din cauza secetei. Locuitorii unui sat din Merei au primit apă cu cisterna

Canicula și uscăciunea din această perioadă provoacă situații critice! În multe zone, localnicii s-au trezit cu fântânile goale, din cauza secetei care persistă de mulți ani în estul României. Disperaţi, oamenii cer ajutorul pompierilor, pentru a le duce apă cu cisterna. 

Pe ulițe înguste, cisterna încărcată cu apă își face loc cu greu pentru a ajunge la cele mai izolate gospodării. Astăzi, a fost rândul localnicilor din satul Dobrilești, comuna Merei, să primească ajutorul de la pompieri. Cisterna de la ISU Buzău a fost așteptată de săteni cu butoaiele pregătite să fie umplute cu apă! 

Cisterna ajunge în dreptul tuturor gospodarilor care au cerut ajutor. Strâng apă în orice recipient pe care-l găsesc la îndemână. Gospodarii spun că vor avea pentru câteva zile cu ce să facă mâncare și să spele, însă apoi… „Dumnezeu cu mila”.  

De la începutul săptămânii, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Buzău, pompierii organizează transporturi de apă continuu și au dus deja peste 30.000 de litri de apă în satele de la poalele dealului Istrița. 

Buzău este unul dintre județele cele mai afectate de seceta pedologică. Nivelul apei din lacuri și bălți a scăzut foarte mult și grav este că unele albii au rămas fără pic de apă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și