Publicat la: 31.07.2017. 18:21 / 2.386 views

SERBIA, LAUREATA FESTIVALULUI „PLAIURILE MIORIŢEI”. PREMIUL A FOST ÎNMÂNAT DE MINISTRUL CULTURII

Serbia a câştigat cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiţionale „Plaiurile Mioriţei”, organizat în weekend, la Buzău. Premiul a fost înmânat delegaţiei slave chiar de ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, venit la Buzău special pentru a fi prezent la eveniment.

castigatoriiPe lângă amploarea pe care a căpătat-o festivalul, într-o perioadă relativ scurtă de la înfiinţare, ministrul Culturii a apreciat faptul că zona Obeliscului a fost plină cu spectatori din toate generaţiile. Celor câteva sute de buzoieni veniţi în Crâng pentru spectacolul de dansuri li s-au alăturat şi cei ce se aflau în parc pentru o simpla promenadă.

Pentru cea de-a cincea ediţie, una jubiliară, organizatorii intenţionează să invite ansambluri de pe toate continentele lumii. De altfel, invitaţia a fost adresată şi anul acesta unor dansatori din America de Sud, dar a fost refuzată, din cauza atentatelor ce au avut loc în Europa.

În mod cert, au promis organizatorii, ediţia din vara viitoare va fi una pigmentată cu tot felul de surprize.

Ansamblul din ţara vecină se alătură, pe lista laureatelor festivalului, unor trupe de dans din Grecia, Mexic şi Slovacia. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!