Ședință istorică la Consiliul Județean. Oaspeții, primiți cu pâine și sare

Ședință istorică la Consiliul Județean. Oaspeții, primiți cu pâine și sare

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean s-a semnat acordul de cooperare între Județul Buzău și Municipiul, respectiv între Județul Buzău din România și Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău din Republica Moldova. Oaspeții au fost primiți la Buzău cu pâine și sare.

Zi istorică la Consiliul Județean. Aleșii miniparlamentului județean au votat pentru semnarea acordului de cooperare între Județul Buzău și Municipiul, respectiv între Județul Buzău din România și Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău din Republica Moldova. Prezenți au fost pe lângă reprezentanții Consiliului Județean, deputatul Marcel Ciolacu, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban și Diana Guba, pretor sector Botanica.

La ședință a participat și deputatul Marcel Ciolacu, cel care a declarat că speră ca acordul semnat astăzi să însemne mai mult pentru țară, decât o foaie de hârtie.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a trecut în revistă toate legăturile stabilite de instituția pe care o conduce și Republica Moldova. De asemenea, a vorbit depre proiecte viitoare ce le vor desfășura împreună cele două regiuni.

În același ton al proiectelor de dezvoltare și-au continuat discursul și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban și Diana Guba, pretor sector Botanica.

 În urma înțelegerii semnate astăzi, autoritățile din cele două zone vor putea pregăti proiecte comune, vor putea atrage împreună fonduri europene pentru dezvoltare, vor putea pune la punct strategii care să ducă la păstrarea și promovarea tradițiilor locului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ACCIDENT GRAV PE CALEA EROILOR

21.01.22 19:45 Ultima modificare 21.01.22 19:56

Carosabil umed, viteză neadaptată și o depășire periculoasă. Acestea au fost elementele care au dus la un grav accident seara trecută, pe Calea Eroilor. O…