Publicat la: 19.02.2020. 19:25 / 219 views

SE ÎNCHIDE DOSARUL ACCIDENTULUI DE LA ŞCOALA NR.1. CAUZA ARE PROPUNERE DE CLASARE

Dupa doi ani de ancheta, dosarul accidentului de la Scoala nr. 1, din decembrie 2017, care a impus activarea planului rosu de interventie, se inchide. Cercetarile au fost finalizate, iar cauza a ajuns la parchetul local cu propunere de clasare.

accident scoala 1În cazul accidentului de la Școala numărul 1, se pare ca partile in cauza ar fi ajuns la o intelegere, astfel ca directoarea unitatii scolare scapa de urmarirea penala daca propunerea de clasare va fi mentinuta si de procurorul de caz. De altfel, cercetarile au fost finalizate, iar cauza a ajuns la parchetul local cu propunere de clasare.

Reamintim ca in data de 13 decembrie 2017 mai multe persoane care isi asteptau copiii sau nepotii sa iasa de la cursuri au fost lovite de o masina condusa de directorul unitatii de invatamant, Monica Gheorghe. Soferita, aflata la volanul unei Toyota cu cutie automata, ar fi apasat pedala de acceleratie in locul pedalei de frana si astfel a scapat bolidul de sub control.

Femeia, care incerca sa intre in curtea scolii cu masina, a scapat piciorul pe acceleratie si a intrat cu masina pe trotuar, unde a lovit in plin sase persoane – cinci femei si un barbat – care isi asteptau copiii sa iasa de la ore. Victimele au fost prinse intre gardul scolii si masina, poarta institutiei fiind daramata. La spital a fost dusa, la o ora dupa accident, si directoarea Scolii Generale nr. 1 „Capitan Aviator Mircea T. Badulescu” din Buzau, care insa nu a fost ranita in urma accidentului dar i s-a facut rau cand a realizat ce a facut. De asemenea, alte trei persoane, printre care si o eleva de 12 ani, care au suferit atacuri de panica, au fost transportate la Spital.

Avand in vedere numarul mare al victimelor, autoritatile au activat planul rosu de interventie, la fata locului fiind trimise mai multe ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta Buzau si SMURD.

Dintre cele noua persoane care au ajuns la spital in urma accidentului, doar patru au depus plangere in dosarul in care directoarea Scolii nr. 1 a fost cercetata pentru vatamare corporala din culpa. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!