Școala „Meritas”, noi contracte pentru 148 de locuri. Ce avantaje au elevii buzoieni care vor opta pentru învățământul profesional dual

Școala „Meritas”, noi contracte pentru 148 de locuri. Ce avantaje au elevii buzoieni care vor opta pentru învățământul profesional dual

Noi contracte semnate pentru învățământul dual, la Școala „Meritas” din Buzău. Este vorba despre un parteneriat între 14 agenți economici din județ, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” și Primăria municipiului Buzău.

Astăzi, în Sala „Nicu Constantinescu” a Primăriei Buzău, s-a semnat „Contractul de parteneriat” pentru anul III al Școlii duale „Meritas”. Pentru anul școlar 2024-2025, sunt puse la dispoziție 148 locuri pentru nouă calificări la mare căutare pe piața muncii din România, dar și din străinătate. Cei 14 agenți economici implicați în proiect sunt Voestalpine Railway Systems Romania S.A., RER Sud S.A., SC Greentech S.A.., S.C.. Romcarbon S.A., S.C. Bencomp SRL, S.C. Urbis Serv S.R.L., Hoeganaes Corporation Europe SA, Sisecam Automotive Romania SA, Agi Construct SRL, Ursus Breweries S.A., S.C. Trans Bus S.A., Metal Somet S.A., Multiprod Energo SRL și Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” SA.

Pentru anul școlar 2024/2025 au fost solicitate locuri pentru următoarele calificări: sudor, operator la mașini cu comandă numerică, electrician exploatare joasă tensiune, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, mecanic auto, electrician auto, fierar betonist-montator prefabricate, operator fabricarea și prelucrarea polimerilor, operator în industria malțului și a berii.

În cadrul acestui proiect, Primăria Buzău susține, împreună cu cei 14 agenți economici implicați, o bursă lunară de 600 de lei pentru fiecare elev, dar și gratuitate pentru cazare, masă și transport local. De asemenea, semnatarii contractelor vor asigura locuri de muncă bine plătite pentru numărul de absolvenți solicitați la începutul școlii.

Școala Duală „Meritas”, un adevărat centru de excelență în învățământul profesional tehnic, este un proiect demarat în 2022, prin care Primăria Buzău s-a implicat atât în realizarea facilităților de cazare și masă, dar și în realizarea unui teren de sport la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu”, pentru elevii care vor să devină muncitori înalt calificați.

Planurile Primăriei pentru pregătirea forței de muncă tehnice în Buzău vizează noi oportunități pentru tineri. În acest sens, în luna noiembrie, anul trecut, primarul Constantin Toma a semnat, împreună cu Ligia Deca, Ministrul Educației, contractul de finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția unui campus unde va funcționa „Consorțiul pentru învățământ dual și tehnic superior”.

Noul consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior presupune construirea unui campus universitar care va fi amplasat la ieșirea din Buzău spre Vernești. Aici urmează să fie pregătiți atât viitorii ingineri, dar și viitori muncitori înalt calificați în domeniile industriilor mecanice și alimentare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și