Schimb de „amabilități”. Despre oi și despre metoda Kaizen

Schimb de „amabilități”. Despre oi și despre metoda Kaizen

Replici tăioase pe marginea discuțiilor despre sistemul Kaizen aplicat în Primăria Buzău. Primarul Toma a prezentat o informare în acest sens pe care unii consilieri au considerat-o nereală.

După ce toate cele 5 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, plus cel înscris suplimentar, au fost aprobate, au urmat discuții libere la capitolul Diverse.

La solicitarea consilierului Constantin Florescu, primarul Toma a prezentat o informare cu privire la implementarea sistemului Kaizen în Primăria Buzău.

Datele prezentate de Primar au fost contestate vehement de unii consilieri din opoziție.

Consilierul susține că datele prezentate în informare sunt neadevărate și că la ghișeele din Direcțiile Primăriei se formează cozi de sute de persoane care trebuie să își rezolve unele probleme.

Consilierul Petrică-Irinel Cîrstea a mutat discuția de la oi la veniturile Primăriei care, după părerea dânsului, au fost prezentate eronat.

În încheierea discuțiilor pe marginea sistemului Kaizen din Primăria Buzău, consilierul Constantin Florescu a subliniat că una dintre funcțiile metodei este coordonarea dintre compartimentele unui sistem administrativ.

Conform informării prezentate de primarul Toma, realizările notabile  obținute de Primăria Buzău în ultimii 6-7 ani au fost posibile și ca urmare a implementării metodei japoneze Kaizen în administrația municipiului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și