SCENARIU TRAGIC AL ELEVILOR DE LA PALATUL COPIILOR. FILM DESPRE PERICOLELE DIN TRAFIC

SCENARIU TRAGIC AL ELEVILOR DE LA PALATUL COPIILOR. FILM DESPRE PERICOLELE DIN TRAFIC

Unii dintre ei nu sunt nici măcat majori şi ar putea fi trataţi uşor ca nişte copii, însă viziunea lor asupra vieţii este mult mai dură decât ne aşteptam. Este vorba despre un grup de liceeni, care în cadrul cercului de Cenaclu literar de la Palatul Copiilor au gândit şi au pus în practică scenariul unui film impresionant în care 5 tineri mor după un live pe Facebook la volan. Scopul proiectului este acela de a-i face pe alţi tineri să conştientizeze riscurile cărora se supun.

elev palat 1Bogdan, Sebastian, Angela, Mădălina şi Alex sunt cinci tineri care la o primă privire nu se diferenţiază cu nimic de alţi tineri şi adolescenţi de vârsta lor. Modul profund în care văd, însă viaţa, îi face să fie puţin diferiţi. Ei sunt cei care, în cadrul cercului de Cenaclu literar de la Palatul Copiilor, alături de profesorul Cosmin Şontică, au gândit şi au pus în practică un scenariu cu dramatic dar actual.

Mai întâi a fost faza de documentare, apoi scenariul, după care uşor, uşor, a fost gata şi filmuleţul. Cei cinci tineri au fost eroii principali ai scurt-metrajului care mor după o cursă nebună cu maşina, surprinsă live pe Facebook.

Idei din toate părţile, multe zile de pregătiri, trei ore de filmare şi filmul este gata. Liceenii implicaţi nu şi-au dorit decât să atragă atenţia şi să îi facă şi pe alţii ca ei să conştientizeze.

Profesorii şi conducerea Palatului Copiilor sunt cei care îi stimulează pe elevi să gândească şi să pună în practică proiecte care să îi ajute să se dezvolte. Ei se pregătesc deja pentru un alt proiect interesant, dedicat tot unor copii.

Elevii de la Palatul Copiilor sunt recunoscuţi pentru implicarea lor atât în organizarea evenimentelor importante pentru comunitatea buzoiană, cât şi în cele dedicate tinerilor şi copiilor mai mici. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și