SĂRBĂTOARE LA REGIMENTUL DE PARAŞUTIŞTI DIN CRÂNG. 65 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA BATALIONULUI 620 OPERAŢII SPECIALE

SĂRBĂTOARE LA REGIMENTUL DE PARAŞUTIŞTI DIN CRÂNG. 65 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA BATALIONULUI 620 OPERAŢII SPECIALE

Regimentul de paraşutişti din Crâng, aniversează 65 de ani de la înfiinţare.

militari 2 razboiMilitarii de aici reprezintă componenta specializată a armatei, destinată să execute cu mare precizie operaţii speciale independente sau în sprijinul forţelor convenţionale.

Aniversarea celor 65 de ani de existenţă a prilejuit astăzi un eveniment important pentru unitatea din Crâng, la care au luat parte, ca invitaţi, oficialităţi locale, ofiţeri de grad înalt dar şi cei care au trecut în rezervă.

Pentru îndeplinirea a tuturor misiunilor încredinţate, drapelul unităţii a fost decorat azi cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.

După defilarea gărzii de onoare şi a militarilor din batalion, invitaţii au putut vedea o mică parte din tehnica folosită de militarii specialişti şi au urmărit un exerciţiu demonstrativ.

Membrii unui detaşament operaţional Alpha au avut ca misiune lichidarea forţelor ostile dintr-un obiectiv şi capturarea unei persoane de interes.

Militarii de elită ai regimentului” au participat şi participă la mai multe misiuni internaţionale, în cadrul operaţiunilor militare desfăşurate de NATO.

Ei au fost prezenţi în Kosovo şi, în mai multe operaţiuni din Afganistan, unde participă şi în prezent la 2 misiuni şi se pregătesc pentru o a treia.

(Corneliu Floriceanu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și