SANCȚIUNI DE LA APIA. PESTE 300 DE FERMIERI, SANCȚIONAȚI ÎN CAMPANIA TRECUTĂ

SANCȚIUNI DE LA APIA.  PESTE 300 DE FERMIERI, SANCȚIONAȚI ÎN CAMPANIA TRECUTĂ

Fermierii care nu respectă regulile contractuale pot fi sancționați de APIA. În campania 2020 au primit sancțiuni aproximativ 300 de fermieri, în principal din cauza unor erori administrative sau pentru nerespectarea unor norme de ecocondiționalitate sau nemenținerea terenurilor în bune condiții. Sancțiunile pot ajunge până la excluderea de la plată, în caz de intenție dovedită sau de refuz al controalelor.

apia 2 stelea

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se află în perioada de autorizare la plată, începută în luna octombrie 2020 cu acordarea plăților în avans, perioadă care se va încheia pe 30 iunie 2021.

Din nefericire, printre fermierii buzoieni sunt și unii care au primit sancțiuni pentru nerespectarea unor reguli.

În jur de 100 de fermieri au fost sancționați din cauza unor erori administrative, pe baza controalelor.

În 2020 au fost acordate peste 200 de sancțiuni și pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate, de nemenținere a terenului în bune condiții agricole și de mediu, dar și pentru nerespectarea normelor de identificare a animalelor.

Sancțiunile sunt aplicate progresiv, într-un procent mai mic în primul an, la toate schemele pentru care a fost solicitat sprijin și nu doar la plata de bază.

Fermierii trebuie să aibă grijă să nu repete greșelile și în următoarea campanie, pentru că sancțiunile vor crește substanțial.

Există și posibilitatea excluderii totale de la plată, atunci când nerespectarea normelor se dovedește a fi intenționată sau când se refuză controlul. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și