Publicat la: 03.04.2019. 18:16 / 763 views

SALVAŢI LALEAUA GALBENĂ! APEL DE SUFLET CĂTRE BUZOIENI

În Pădurea Crâng a început să înflorească laleaua galbenă, o specie protejată prin lege. Unii dintre buzoieni nu ştiu că această floare este extrem de rară în lume şi o culeg pentru a-şi împodobi casele. Viceprimarul Ionuţ Apostu face un apel către toţi locuitorii oraşului să protejeze această floare rară, înrudită cu laleaua galbenă de Cazane, o specie unică în lume.

laleaÎn Pădurea Crâng, la fiecare început de primăvară, înfloreşte laleaua galbenă, o specie extrem de rară şi care, din neştiinţă sau din indiferenţă, este culeasă ca orice altă floare de pădure.

Viceprimarul Ionuţ Apostu face un apel de suflet către buzoieni de a proteja această floare protejată de lege şi de a contribui, astfel, la salvarea patrimoniului natural al Crângului.

În anumite zone din pădure, laleaua de Crâng încă supravieţuieşte şi creşte pe mici suprafeţe de teren.

Din păcate, în loc să fie din ce în ce mai numeroase, pentru că trăiesc într-un mediu natural, florile se răresc în fiecare an pentru că oamenii le rup pentru a le duce acasă.

Pădurea Crâng se află încă în administrarea Direcţiei Silvice Buzău, aşa că singurii care îi pot sancţiona pe culegătorii de lalele galbene sunt pădurarii.

Odată cu trecerea pădurii în domeniul public al Municipalităţii, Poliţia Locală va avea competenţele legale de a aplica sancţiuni pentru astfel de fapte. (Corneliu Floriceanu)

error: Content is protected !!