O întâlnire organizată astăzi, de conducerea IPJ Buzău, cu reprezentanții primăriilor și ai școlilor din județ, pe tema siguranței transportului școlar al elevilor în mediul rural, a fost un bun prilej pentru mai mulți primari din județ de a-și exprima anumite nemulțumiri.
Principalul subiect dezbătut a fost cel legat de salariile pe care le primesc șoferii microbuzelor școlare angajați ai Primăriilor, în raport cu veniturile șoferilor care sunt angajați ai școlilor. Acest aspect a fost semnalat de către primarul din Movila Banului, Romică Moise, cel care spune că venitul unui șofer al primăriei este mult mai mic decât cel al șoferului care se află pe statul de plată al școlilor.
Un alt primar care a atras atenția asupra acestei inechități care îi vizează pe șoferii microbuzelor școlare a fost Sorin Munteanu, gospodarul șef de la Poșta Câlnău.
Potrivit primarului din Movila Banului, un șofer de microbuz școlar, angajat de o primărie, ar avea un salariu net în jurul a 2.800 de lei, iar cel angajat de școală, aproximativ 4.000 de lei, net.
A ținut să își expună punctul de vedere și un șofer de microbuz școlar aflat în sală, cel care a mărturisit că este pe cale să renunțe la acest post, din cauza salariului prea mic în raport cu volumul mare de muncă și stres.
Inspectorul școlar general adjunct Dan Popescu, prezent în sală, a încercat să ofere lămuriri în privința situației, însă spriritele s-au aprins și mai tare.
Chiar dacă întâlnirea de astăzi a fost deturnată de la subiectul principal, cel al siguranței elevilor, polițiștii buzoieni le-au transmis șoferilor de microbuze școlare să dea dovadă și de acum înainte de responsabilitate. Potrivit IPJ Buzău, anul școlar trecut, nu au existat incidente grave în care să fie implicați șoferi de microbuze destinate transportului elevilor între școală și locuință.