’’Șahul la grădiniță’’ – Proiectul a fost lansat astăzi

’’Șahul la grădiniță’’ – Proiectul a fost lansat astăzi

Proiectul ’’Șahul la grădiniță’’ a fost lansat astăzi la grădinița ’’Cei șapte pitici’’ din Micro XIV. Ideea nu este una noua în Buzău, ci o continuare a proiectului pilot ’’Șahul călător la grădiniță’’, dar care vrea să aducă și un plus de valoare activității începând cu anul acesta.

Grădinița cu Program Prelungit ’’Cei șapte pitici’’ a lansat ’’Șahul la Grădiniță’’, un proiect realizat în parteneriat cu mai multe instituții aflate atât sub autoritatea statului, cât și private. Reprezentanții acestor unități au fost prezenți la eveniment, arătându-și astfel susținerea.

Proiectul își propune să cuprindă toate unitățile de învățământ preșcolar din municipiu, iar în urma acreditării cursului la Ministerul Educatiei se dorește formarea cadrelor didactice care intenționează să predea șahul, ca opțional în programa școlară.

La evenimentul de lansare a proiectului a participat și primarul orașului Buzău.

Copiii sunt încurajați să pășească în lumea șahului datorită beneficiilor imense pe care le poate aduce în dezvoltarea acestora, mai ales în ceea ce privește concentrarea, atenția și gândirea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

Ministrul Romașcanu: "Nu sunteți invizibili"

17.01.22 15:30 Ultima modificare 17.01.22 17:19

Ministrul Culturii, senatorul buzoian Lucian Romașcanu, a transmis astăzi un mesaj către artiști, ținând să menționeze câteva dintre punctele realizate până acum, din programul de…

Educatie

‘’Uniți suntem puternici!‘’

19.01.22 19:45 Ultima modificare 19.01.22 17:49

Astăzi, timp de două ore, cursurile școlare au fost suspendate în majoritatea unităților de învățământ din județ. Cadrele didactice au supravegheat elevii și le-au explicat…