Publicat la: 29.10.2019. 19:21 / 2.082 views

REŢEA DE BRACONIERI CU ARMAMENT DE CONTRABANDĂ. CEA MAI MARE CAPTURĂ A POLIŢIŞTILOR BUZOIENI

Un adevărat arsenal a fost confiscat de poliţiştii buzoieni, în urma descoperirii unei reţele de braconaj care beneficia de arme şi muniţie de contrabandă, introduse ilegal în ţară. Nu mai puţin de 12 percheziţii domiciliare au fost efectuate pentru documentarea activităţii a opt bărbaţi. Printre inculpaţi este şi un paznic de vânătoare de la A.J.V.P.S.

braconaj 2politisti arme 2

Cazul a intrat în atenţia investigatorilor buzoieni, după ce au fost descoperite animale şi păsări împuşcate în condiţii suspecte de braconaj.

De aici, s-a ajuns la identificarea unei întregi reţele care beneficia de sprijinul unui buzoian care introducea ilegal în ţară arme şi muniţie de vânătoare. Partidele de braconaj erau susţinute şi de un paznic de vânătoare al A.J.V.P.S.

Primele percheziţii au fost efectuate la Gura Teghii.

A urmat o serie de zece descinderi la mai multe locaţii aflate tot pe raza judeţului Buzău. Pe lângă armele şi cartuşele confiscate, au fost ridicate zeci de kilograme de carne de vânat.

Ultima percheziţie a fost la locuinţa unui cetăţean italian, cu domiciliul în judeţul Brăila. Aici au fost descoperite muniţie de contrabandă şi peste 2.500 de păsări vânate.

Însumat, arsenalul descoperit în această anchetă reprezintă cea mai mare captură din ultimii ani a ofiţerilor buzoieni de la Biroul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Peste 11.000 de cartuşe, 14 arme şi alte componente de armament au fost confiscate.

Din cei opt inculpaţi, unul dintre ei, bărbatul care introducea ilegal armele şi muniţia în ţară, a fost arestat preventiv. Sub coordonarea procurorilor, poliţiştii buzoieni continuă cercetările cu privire la sâvârşirea infracţiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!