Publicat la: 03.07.2017. 18:35 / 1.715 views

RATA ŞOMAJULUI CREŞTE. 4000 DE ABSOLVENŢI INTRĂ ÎN EVIDENŢELE AJOFM

Rata şomajului în judeţ ar putea înregistra o creştere bruscă, în următoarea lună. Asta deoarece foarte mulţi absolvenţi de liceu vor schimba carnetul de note cu cel de şomaj. Legea le permite tinerilor care au terminat o formă de învăţământ şi nu au un loc de muncă să primească timp de şase luni o indemnizaţie în valoare de 250 de lei. Până acum, au fost depuse deja peste 500 de dosare.

somaj 1Potrivit legii, tinerii care intenţionază să-şi depună dosarele de şomaj au la dispoziţie doar 60 de zile de la data absolvirii, pentru a beneficia timp de şase luni de indemnizaţia de şomaj. În cazul în care nu vor depune dosarele la timp tinerii pierd această indemnizaţie şi de asemenea eventualele subvenţii obţinute la angajare. În judeţul Buzău, peste 4000 de absolvenţi pot solicita ajutorul de şomaj pînă pe 25 iulie.

Pentru a stimula încadrarea tinerilor în câmpul muncii, statul acordă subvenţii atât angajatului în calitate de proaspăt absolvent dar şi angajatorului. Prima de încadrare este de 500 lei iar angajatorul beneficiază, timp de un an, de o compensaţie lunară de 900 de lei.

Valoarea indemnizaţiei de şomaj pentru un absolvent de liceu este de 250 lei pe lună. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!