Publicat la: 23.01.2018. 19:18 / 632 views

RATA CRIMINALITĂŢII, ÎN CONTINUĂ SCĂDERE. COMANDANTUL IPJ A PREZENTAT BILANŢUL PE ANUL 2017

Rata criminalităţii la nivelul judeţului Buzău este în continuă scădere. De altfel, anul trecut, Poliţia a contabilizat cea mai mică valoare a cazurilor sesizate din ultimii şase ani. Printre altele, Buzăul a fost printre cele cinci judeţe cu scăderi ale numărului de accidente rutiere soldate cu morţi şi răniţi grav.

pantaziBilanţul IPJ a fost prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, de comandantul instituţiei. Comisarul-şef Laurenţiu Pantazi a ţinut să precizeze că, la modul general, statistica arată că 2017 a fost anul cu cele mai puţine infracţiuni sesizate din ultimii şase ani.

De asemenea, rata criminalităţii stradale a cunoscut o scădere.

Şi la capitolul accidente rutiere cu urmări grave se constată o diminuare, fapt care a dus Buzăul printre puţinele judeţe unde numărul persoanelor decedate şi al celor rănite grav au fost în scădere.

În continuare, principalele cauze ale evenimentelor rutiere sunt indisciplina pietonală şi viteza excesivă. În 2017, poliţiştii de la Rutier au dat amenzi şi au ridicat permise de conducere în număr record.

Ca obiective pentru 2018, conducerea IPJ Buzău şi-a propus, pe lângă respectarea strategiei naţionale de intervenţie, îmbunătăţirea resurselor umane precum şi combaterea infracţiunilor cu violenţă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!