Publicat la: 18.03.2020. 19:20 / 405 views

PROTOCOL ÎNTRE PREFECTURĂ ȘI CRUCEA ROȘIE. CRUCEA ROȘIE, ÎN CONTACT DIRECT CU PERSOANELE IZOLATE

Instituția Prefectului – Județul Buzău și Crucea Roșie- Filiala Buzău au semnat marți, 17 martie 2020, un protocol de colaborare ce are drept scopuri elaborarea și implementarea în comun de acțiuni concrete în contextul gestionării fenomenului Coronavirus. Cele două părți implicate vor realiza împreună mai multe acțiuni și proiecte pentru gestionarea situațiilor generate de Covid – 19.

alimente crucea rosieCrucea Roșie va desfășura campanii de informare a populației cu privire la prevenția în situații de risc și atitudinea de urmat de către populația buzoiană în contextul actual. Un sprijin real oferit de Crucea Roșie constă în asigurarea și distribuirea de ajutoare de urgență (produse de igienă, alimente neperisabile) pe perioada existenței fenomenului Covid – 19. În protocolul semnat se prevede cooptarea Crucii Roșii în acțiunea de comunicare cu persoanele aflate în izolare la domiciliu.

De asemenea, Instituția Prefectului a făcut demersuri concrete pentru sprijinirea Crucii Roșii- filiala Buzău în vederea primirii unui spațiu de depozitare pentru alimente şi materiale necesare în caz de intervenţie urgentă şi pentru organizarea de cursuri de prim ajutor. În acest sens, prefectul Leonard Dimian a solicitat președintelui Comitetului Local pentru Situații de Urgență Buzău punerea la dispoziția Crucii Roșii a spațiului situat în strada Republicii, nr. 18, din municipiul Buzău.

De asemenea, începând de astăzi, Crucea Roșie Buzău a semnat un protocol de colaborare cu Fundația Comunitară Buzău. Prin protocolul semnat, Crucea Roșie va fi sprijinită financiar prin donații în bani cu care vor putea achiziționa provizii și echipamente de protecție. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!