Publicat la: 21.10.2019. 18:58 / 760 views

PROTEST: ”NE VREM ȘCOALA ÎNAPOI!” AMENINȚĂRI CU EXECUTAREA SILITĂ ȘI CU PLÂNGERI PENALE

Câțiva părinți și profesori, însoțiți de liderul de sindicat, au protestat, astăzi, în fața Inspectoratului Școlar, solicitând reînființarea Școlii nr. 6. O delegație a discutat cu responsabilii educației buzoiene. În urmă cu două săptămâni, instanța a decis suspendarea comasării școlilor 6 și 16, din municipiul Buzău.

  protest scoala nr 6  protest scoala nr 6 isj

După prânz, în curtea Inspectoratului Școlar, câțiva părinți și profesori, alături de liderul de sindicat, s-au strâns pentru a protesta față de întârzierea mutării de la Școala nr. 16 a elevilor de la fosta Școală nr. 6.

În lipsa generalului Florina Stoian, o delegație a protestatarilor a fost primită la discuții de către generalul adjunct Wamsiedel. Conducerea Inspectoratului Școlar declară că va pune în aplicare decizia instanței, dar că este nevoie de un ordin al ministrului Educației. Cum această funcție nu e, încă, ocupată, este nevoie de o perioadă de așteptare.

Părinții s-au plans de condițiile în care copiii lor învață la Școala nr. 16., acuzând că sunt discriminați.

Responsabilii învățământului buzoian au precizat că vor verifica și aceste sesizări venite din partea părinților.

Sindicaliștii nu vor mai aștepta un ordin de ministru. Sunt deciși să pună în executare sentința dată de Curtea de Apel și amenință cu plângeri penale.

Așadar, sindicatul este hotărât să grăbească mutarea elevilor în vechiul imobil al Școlii nr. 6. Între timp, Inspectoratul Școlar a făcut recurs la ambele decizii ale instanței, atacând atât suspendarea, cât și anularea comasării celor două unități de învățământ. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!