Protest la Prefectură. Salariații din învățământ și-au strigat nemulțumirile în stradă

Protest la Prefectură. Salariații din învățământ și-au strigat nemulțumirile în stradă

Salariații din învățământ au protestat astăzi, la Buzău, deoarece Guvernul continuă să le încalce mai multe drepturi! Acțiunea de protest a avut loc pe platoul din fața Prefecturii, ca urmare a nemulțumirilor generate de lipsa de reacție a guvernanților față de revendicările federațiilor din educație. Sindicaliștii din învăţământ iau în calcul declanşarea unor proteste mult mai ample, inclusiv grevă generală.

Astăzi, începând cu ora 12.00, aproximativ 350 de salariați ai școlilor și grădinițelor din județul Buzău au protestat în faţa Prefecturii Buzău. Dotaţi cu pancarte şi fluiere, manifestanţii le-au transmis reprezentanţilor Guvernului în teritoriu că au ajuns la limita răbdării.

Acțiunea de protest a avut loc ca urmare a nemulțumirilor generate de lipsa de reacție a guvernanților față de revendicările federațiilor din educație din ultimii ani. În decembrie, anul trecut, a avut loc cel mai recent protest al cadrelor nedidactice din școli, însă fără niciun efect concret. 

Sindicaliștii din învăţământul buzoian iau în calcul declanşarea unor proteste mult mai ample, inclusiv grevă generală, în cazul în care autorităţile nu vor răspunde pozitiv la solicitările lor.

În timpul protestului, o delegație a sindicaliștilor din învățământul buzoian a mers la reprezentantul Guvernului în județ, pentru a-i preda un memoriu în care erau prevăzute toate revendicările, document care apoi să fie trimis Ministrului Educației. Prefectul Daniel Țiclea crede că revendicările sindicaliștilor din învățământ sunt rezonabile.

Protestul, organizat de Sindicatul Învățământului Preuniversitar „ Prof. Ion Neacșu” Buzău,  s-a desfășurat după terminarea orelor de program, pentru a nu exista motive ca cei prezenţi să fie sancţionaţi disciplinar de către directorii școlilor și grădinițelor unde lucrează.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și