Proiect în așteptare. Lucrările vor fi reluate.

Proiect în așteptare. Lucrările vor fi reluate.

Proiectul Casa Grădinarului stă încă neterminat din cauza canalului Iazul Morilor, care trebuie să fie desfundat. Canalul ar trebui să alimenteze un bazin cu apă care să permită irigarea serei victoriene și a parcelelor din jur.

Unul dintre cele mai așteptate proiecte buzoiene, unic și la nivel național, va permite copiilor să învețe să „redea pământului fertilitatea naturală, dar nu prin îngrășăminte chimice”.

Este vorba despre proiectul care va transforma Casa Grădinarului din parcul Marghiloman și zona înconjurătoare într-un domeniu al permaculturii.

Proiectul este deocamdată în „standby”din cauza unor probleme la canalul Iazul Morilor, care va asigura apa necesară pentru irigarea parcelelor agricole și a serei.

Astăzi a sosit la Buzău o echipă de la firma care se va ocupa de dcolmatarea canalului din zona Parcului Marghiloman și care va stabili strategia de lucru și necesarul de tehnică.

După ce canalul va fi desfundat vor reîncepe lucrările pentru finalizarea proiectului.

Centrul educațional de permacultură  pentru elevi și preșcolari va dispune de un teren generos pentru cultivarea plantelor agricole, medicinale și a zarzavaturilor, de un bazin cu apă, dar și de o seră în stil victorian.

2 Comentarii la: “Proiect în așteptare. Lucrările vor fi reluate.

  1. De Iazul Morilor ,amonte de Galeria Mall,se mai ocupă cineva?E un izvor nesfârșit de șobolani,tantari si gândaci.

  2. Ei, nu-i adevărat, nu-i mai credeți, nu au bani și au făcut totul fără cap. Proiectul Casa Grădinarului a început înainte de a fi preluat Canalul Iazul Morilor. Canalul a fost preluat fără cap pentru că trebuia ca să nu ne luăm noi ca obligație costurile pentru poluarea istorică(adică colmatarea) care nu am făcut-o noi. Unde nu-i cap…vai de proiecte și …de bugetul nostru. Bani cheltuiți aiurea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și