Publicat la: 13.01.2017. 18:09 / 956 views

PROGRAMUL FRUCTE ÎN ŞCOLI MAI ARE DE AŞTEPTAT. ACUM SE DERULEAZĂ LICITAŢIA

Programul fructe în şcoli mai are de aşteptat la Buzău. Licitaţia abia este în desfăşurare, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean speră ca de săptămâna viitoare elevii să primească merele. Programul ar fi trebuit să înceapă odată cu debutul anului şcolar, însă pentru că a fost amânat, finanţarea programului este făcută doar pentru lunile în care elevii mai merg la şcoală.

program-lapte-corn-mereElevii sunt deja la jumătatea anului şcolar şi nu au beneficiat încă de programul guvernamental fructe în şcoli. Vestea bună este că programul este în desfăşurare, iar acum au loc licitaţiile.

În aceste condiţii, este posibil că de săptămâna viitoare elevii  să beneficieze de program şi să primească fructele, odată cu laptele şi cornul.

În anul şcolar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleiaşi valori de 0,37 lei/elev, ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de şcolarizare.

Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură, alături de consiliile judeţene. Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe în şcoli este implementat în România începând din anul şcolar 2009-2010. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!