PROGRAM PILOT PENTRU COPIII DIN CENTRUL BECENI. PROTOCOL ÎNTRE IPJ BUZĂU ŞI DGASPC

PROGRAM PILOT PENTRU COPIII DIN CENTRUL BECENI. PROTOCOL ÎNTRE IPJ BUZĂU ŞI DGASPC

Protocol pilot, între Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Părţile semnatare vor conlucra, timp de şase luni, pentru a găsi cele mai bune soluţii în vederea protecţiei şi integrării în societate a copiilor aflaţi în centrele de plasament buzoiene. Este vizat, cu precădere, centrul de la Beceni.

protocol preventie 2Copiii din centrul de plasament Beceni vor avea parte de o atenţie specială, cel puţin în următoarele luni, din partea autorităţilor buzoiene. Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat un program menit să diminueze atât riscul infracţional, cât şi cel victimal, în rândul copiilor din centrele de plasament

Întâlnirile bilunare cu rezidenţii de la Beceni vor progama sesiuni de discuţii pe diferite teme, de la educaţie civică, până la sesiuni de informare asupra răspunderii penale, în cazul diferitelor tipuri de infracţiuni.

Centrul de la Beceni a fost considerat unul special pentru că majoritatea rezidenţilor sunt adolescenţi. De aici, şi riscurile mai mari, la care sunt expuşi tinerii instituţionalizaţi.

La finele lunii septembrie, 12 copii din Centrul de la Beceni au fugit sărind gardul instituţiei, motivând gestul ca fiind unul de frondă, faţă de regulile privind acordarea biletelor de voie. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și