PROBLEMELE ŞOFERILOR DE MICROBUZE ŞCOLARE. ÎNTÂLNIRE PREVENTIVĂ CU POLIŢIŞTII DE LA RUTIER

PROBLEMELE ŞOFERILOR DE MICROBUZE ŞCOLARE. ÎNTÂLNIRE PREVENTIVĂ CU POLIŢIŞTII DE LA RUTIER

Şoferii de microbuze şcolare din judeţul Buzău au fost convocaţi, astăzi, la o întâlnire cu responsabili de la Poliţia Rutieră, în prezenţa comandantului IPJ. O acţiune preventivă, care le-a dat ocazia conducătorilor de autovehicule pentru transport elevi să îşi expună problemele din activitate.

soferi microbuz 2Întâlnirea între poliţişti şi conducătorii autovehiculelor de transport elevi s-a transformat într-o ploaie de plângeri din partea invitaţilor, care au sesizat mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea zilnică. Mulţi au reclamat situaţiile în care nu pot respecta numărul de pasageri prevăzut pentru fiecare microbuz.

A mai fost reclamată starea proastă a infrastructurii rutiere, cauză a multor defecţiuni tehnice, în special la autovehiculele rulate de ani buni. De asemenea, pe traseele pline de gropi, unii trebuie să aibă grijă cu noile microbuze.

Nu în ultimul rând, au fost şi conducători care s-au plâns de faptul că sunt încadraţi pe alte funcţii, nu pe cea de şofer transport elevi.

Dincolo de problemele importante ridicate de şoferi, Poliţia va acţiona şi în noul an şcolar pentru descurajarea încălcării regimului rutier în rândurile celor care îi trasportă pe elevi.

La acţiunea de astăzi, cei peste 60 de invitaţi au avut şi o supriză: au primit teste auto întocmite de poliţiştii de la Rutier. Începând de luni, încă din prima zi de şcoală, şoferii se vor mai întâlni cu poliţiştii, de această dată în trafic. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și