Primul focar de gripă. 10 elevi ai școlii din Udați, diagnosticați cu virusul gripal

Primul focar de gripă. 10 elevi ai școlii din Udați, diagnosticați cu virusul gripal

În urma numărului tot mai mare de copii diagnosticați cu gripă, inevitabilul s-a produs zilele trecute. Primul focar de gripă, în 2023, a fost declarat la școala din satul Udați, comuna Smeeni, acolo unde virusul gripal a îmbolnăvit, în prima fază, un număr de șapte copii, care au fost confirmați prin teste rapide. Ulterior, după ce a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, alți trei copii de la două clase au prezentat simptome de boală și au fost la rândul lor confirmați prin teste PCR.

Din fericire, niciunul dintre elevi nu are o formă severă a bolii care să necesite internarea, așa că sunt tratați acasă.

Clasele au fost dezinfectate iar în pauzele dintre ore se aerisesc spațiile interioare și se curăță suprafețele băncilor, dar și celelalte obiecte de mobilier. Toți elevii poartă mască de protecție și la ore dar și în pauze.

Direcția de Sănătate Publică monitorizează zilnic starea celorlalți elevi. De teamă, mai mulți părinți ai unor preșcolari i-au ținut acasă pe micuți. De altfel, în ultimele zile, Unitatea Primiri Urgențe – Pediatrie este în fiecare zi luată cu asalt de părinți îngrijorați de simptomele copiilor.

Prefectul Județului Buzău, Daniel Țiclea, consideră că situația de la Smeeni a fost gestionată cum trebuie și recomandă aceeași prudență, la toate unitățile școlare din județ, și în perioada următoare.

Epidemiologii buzoieni spun că anul acesta numărul de bolnavi de gripă a crescut alarmant.

Din păcate numărul infectărilor cu gripă se menține la un nivel ascendent și abia spre sfârșitul lunii ar putea începe să se înregistreze o scădere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și