Primele tomate autohtone crescute în pământ, nu pe suprafețe artificiale, ar putea ajunge pe tarabele din piețe chiar de săptămâna viitoare. Este promisiunea unui cunoscut fermier buzoian, care a plantat tomate pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, în solarii încălzite.
Fermierul Mircea Tatu anunță că roșiile sale vor ajunge pe tarabe după jumătatea lunii martie, la prețul de 37 de lei kilogramul. Producătorul buzoian de legume spune că preţul piperat la kilogramul de roşii, de la început, reflectă cheltuielile mari nu numai cu încălzirea solariilor, ci şi cu lucrările agricole, toate realizate prin metode naturale.

Toate solariile pe care Mircea Tatu le deţine în comuna Cochirleanca beneficiază de instalaţii de încălzire şi sunt capabile să menţină temperaturi ridicate chiar şi în cele mai reci nopţi de iarnă. În ianuarie şi februarie, a ţinut centralele termice pornite non-stop, ca să nu-i îngheţe plantele intrate deja în vegetaţie.
În solariile de la Cochirleanca, bondarii fac polenizare cât e lumină afară. Fermierul spune că nu mai foloseşte produse chimice ca să obţină recoltă mare şi lasă toată treaba pe seama harnicelor insecte.