Primele contre la C.J. Buzău. Consilierii PMP anunță opoziție pe bune la ședințele de consiliu

Primele contre la C.J. Buzău. Consilierii PMP anunță opoziție pe bune la ședințele de consiliu

Ședința de săptămâna trecută a Consiliului Județean Buzău, cea în care a fost adoptat bugetul județului pe acest an, a fost una atipică. Pentru prima dacă de când Consiliul Județean funcționează în actuala componență, au apărut contre între consilierii unui partid și conducerea Consiliului Județean. Aleșii județeni de la PMP au anunțat că vor face opoziție adevărată, deoarece așa le-au cerut alegătorii pe care îi reprezintă.  

Contrele între consilierii PMP și președintele Petre Emanoil Neagu au început în momentul când consilierul Constantin Popa a anunțat că cei patru consilieri de la Mișcarea Populară vor vota împotrivă la toate proiectele supuse aprobării pe ordinea de zi, inclusiv la proiectul bugetului propriu al județului pe 2023.

La un moment dat, Petre Emanoil Neagu a confundat, în mod ironic, partidul pe care îl reprezintă cei patru aleși PMP.

După ședință, consilierul județean Constantin Popa a motivat schimbarea de atitudine a aleșilor PMP. Ei vor ca ședințele de consiliu să se desfășoare în mod democratic, fără a li se interzice dreptul de a lua cuvântul.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a mărturisit că i se pare ciudată schimbarea bruscă de atitudine a aleșilor PMP, în condițiile în care, la comisiile de specialitate, aleșii PMP ar fi fost de acord cu toate proiectele supuse aprobării.

Până acum, ședințele CJ Buzău se desfășurau fără ca vreun ales județean să își exprime măcar o opinie publică asupra unui anumit proiect iar ședințele se desfășurau pe repede înainte. Potrivit lui Constantin Popa, situația se va schimba iar viitoarele ședințe de consiliu județean vor fi mult mai animate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și