Primăria Mărăcineni va dona Poliției un „pistol radar”. Vizat va fi traficul rutier pe DJ203K

Primăria Mărăcineni va dona Poliției un „pistol radar”. Vizat va fi traficul rutier pe DJ203K

Pe lângă numeroase beneficii, reabilitarea Drumului Județean 203 K, pe tronsonul Mărăcineni – Podu Muncii, a adus și un aspect mai puțin dorit. Stratul de asfalt turnat de constructor a schimbat în rău comportamentul șoferilor, care au tendința de a apăsa mai mult pedala de accelerație când rulează pe aceast drum.  

Este un fapt recunoscut chiar de către primarii localităților buzoiene prin care trece tronsonul de drum recent modernizat. Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a decis deja să ia măsuri pentru potolirea vitezomanilor. Astfel, la propunerea sa, printr-o decizie luată în ședința de luna trecută a Consiliului Local Mărăcineni, s-a alocat  suma de 60.000 de lei pentru achiziţionarea unui radar mobil performant, de tip TruCAM II.

Pentru ca radarul mobil să fie folosit de către oamenii legii, între Primăria Mărăcineni şi Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Județului Buzău va fi întocmit şi semnat un proces verbal de predare-primire. „Pistolul radar” va fi utilizat exclusiv de către polițiștii care activează la postul de poliție rurală Mărăcineni, care au și atribuții în domeniul rutier.

Poliția Rutieră Buzău are deja în dotare pistoale radar de tip TruCAM II, dar acestea sunt folosite, în special pe drumurile naționale. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii de înaltă calitate, ce pot cuprinde marca mașinii, plăcuța de înmatriculare și chiar trăsăturile faciale ale șoferilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și