Premiul cel mare. Festivitate de premiere la Pârscov.

Premiul cel mare. Festivitate de premiere la Pârscov.

Încă o dată, comuna Pârscov a devenit pentru o zi centrul cultural al Buzăului. La cea de-a 33-a ediție a Concursului Național de Creație Literară ”Vasile Voiculescu” au fost premiați câștigătorii, unii dintre ei aflați dincolo de hotarele țării. Marele Premiu a fost acordat volumului ”Tatăl fiilor mei”, semnat de Ștefan Mitroi, din București.

Sâmbătă, 9 octombrie,  a avut loc la Pârscov festivitatea de premiere a celei de-a 33-a ediții a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Vasile Voiculescu”.

Concursul este susţinut de Uniunea Scriitorilor din România şi îşi propune să evidenţieze viaţa şi importanta operă literară a marelui scriitor buzoian.

Din păcate, din cauza vremii nefavorabile, manifestația nu s-a desfășurat la Casa Memorială ”Vasile Voiculescu”, ci la Căminul Cultural.

Au fost acordate Premii Naționale pentru literatură cu caracter religios, publicistică, proză și poezie.

De asemenea, juriul a acordat și premii speciale pentru autorii de volume, dar și pentru manuscrise și poezie, ai căror autori sunt elevi de gimnaziu sau de liceu.

Marele premiu și Trofeul Concursului a fost acordat domnului Ștefan Mitroi, din București, pentru volumul ”Tatăl copiilor mei”.

Cel care i-a acordat premiul, Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mărturisit, în premieră, că are o legătură directă cu Pârscovul.

Atmosfera de sărbătoare a fost presărată cu momente muzicale, interpretate cu sensibilitate de o talentată buzoiancă.

Organizatorii evenimentului din acest an sunt Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, Biblioteca Județeană, Primăria Pârscov, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Muzeul Județean și ziarul ”Lumina” al Patriarhiei Române.

Juriul a recunoscut că, în acest an, nivelul scriiturilor înscrise în concurs a fost ridicat și că unele dintre premii au ajuns și dincolo de hotarele țării, în Spania sau în Republica Moldova.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și